Guide

Støt de lokale #lockdown

Lockdown er en hård tid. Ikke kun for alle os, der skal holde os indenfor, men altså også for virksomheder. Der bliver udtalt, at coronakrisen bliver værre en finanskrisen. Det tror jeg på. Vi er total lukket ned og gaderne er tomme for mennesker. Heldigvis må man jo sige. Vi er nødt til at lytte til vores kære statsminister og holde os indendøre. Mange små virksomheder må tænke nyt for at kunne holde samme omsætning. Mange er derfor begyndt tilbyde levering direkte hjem til hoveddøren. Det er en god mulighed for at kunne støtte de mindre og lokale virksomheder/butikker og restauranter for, at de ikke er nødt til at lukke helt ned.
Jeg vil nedenunder nævne mine personlige favoritter som i også kan støtte.

Læs også: Lockdown, hvad skal vi så lave?

Planet Nusa

Planet Nusa Hike bukser

Planet Nusa ejer jeg endnu ikke noget fra. Men de har så mange lækre ting blandt andet har de lige fået ovenstående bukser. Det er et par bukser som jeg rigtig gerne vil have fingrene i. Det samme med deres tights. Mit næste par løbebukser skal helt sikkert være derfra. Planet Nusa har et enestående koncept med bæredygtighed og producerer deres styles fra gamle fiskenet. Så sejt.

Ameli

Ameli er en af de lokale butikker her i Aalborg som jeg først nu har fået øjnene op for. Butikken Ameli har fokus på bæredygtighed, og har så mange lækre ting og sager. Så bor du i Aalborg, så synes jeg du skal tage et smut forbi, når coronakrisen er ovre. Ellers har de en webshop også, hvor du kan få varen leveret. De kører lige nu med fri fragt på ordrer over bare 200kr. Bare brug koden “frifragt”.  Det er blandt andet der, hvor jeg har købt den lækreste striktrøje fra Skall Studio. I kan også finde dem på Instagram her.

Surdejsbageren

Surdejsbageren er en forholdsvis ny bager her i Aalborg by. De bager det lækreste surdejsbrød. Jeg er stor tilhænger af alle deres forskellige varianter af kager, brød, panini, kaffe og hvad de ellers laver. De holder i denne tid vinduesåben, og har netop nu også lavet samarbejde med Waiteer, så de kan bringe lige det du kunne tænke dig direkte til døren. Bedre bliver det ikke. Det kan du også læse lidt om her. Der kan i desuden også tjekke deres instagram ud og give dem et follow og lidt likes. De fortjener det.

Curated Copenhagen

Curated Copenhagen sælger de fedeste plakater og jeg ejer allerede en plakat derfra, og jeg har allerede et par af de andre plakater på ønskelisten også. De holder lukket i deres fysiske butik, men du kan altså stadig bestille over instagram. Det er så nemt.

Taisho

For at blive i plakatbranchen vil jeg også lige fremhæve Taisho. Taisho er opstartet af Ida og Mads, der også er vindere af Nybyggerne. De laver rigtig smukke plakater. Jeg kunne blandt andet godt tænke mig at få fingrene i denne her og denne her.

Skall Studio

Skall Studio er et bæredygtig brand og producerer deres strik her i Danmark. Jeg har blandt andet denne smukke strik derfra, som jeg også tidligere har nævnt. De har rigtig mange lækre ting. Blandt cardiganen på ovenstående billede. Den er også tilføjet til min ønskeliste.

Haps Nordic

Haps Nordic er også et dansk brand, der producerer bæredygtige ting til din madpakke, der alle er genanvendelige. Jeg har selv deres cotton wraps og en af deres poser. Jeg har selv brugt dem rigtig meget til min madpakke, og det fungerer så godt. Man kan også bruge deres cotton wraps, hvis man har rester, dressinger eller salater der skal stå i køleskabet. Så kan man lige putte dem over i stedet for at bruge staniol.

Proem Parades

Proem Parades er også et brand, der har fokus på bæredygtighed. De afholder parader, for at møde deres kunder, og de lægger meget fokus i at minimere deres affald. De producerer derfor ikke særlig meget tøj af gangen. Jeg har tidligere skrevet lidt om dem, som i blandt andet kan læse lidt om her. Jeg har selv anskaffet mig en kjole derfra, og jeg er sikker på den kommer til at blive brugt til næsten alle arrangementer jeg bliver inviteret til. Den er så fin og kan også bruges til hverdag.

Aiayu

Aiayu leverer lige nu under denne lockdown direkte til din adresse i både Århus og København. Så bor man i Århus eller København er det her værd at benytte sig af. De har også fokus på bæredygtighed og producerer deres varer i lækre materialer. Jeg har selv en skjorte derfra, og den er utrolig behagelig. Aiayu har jeg også tidligere nævnt herinde, da jeg skrev lidt om bæredygtige tøjbrands.

Lemon Lua

Lemon Lua er et mærke jeg først lige har opdaget. Jeg opdagede dem, da Emilie Briting viste alle sine smykker i en video. Hun har virkelig styr på det med at sammensætte øreringe. Jeg har selv haft kigget lidt på de her øreringe, og så denne lige stjerne til at komme på øreringen. De har rigtig gode priser ved Lemon Lua og det er nogle jeg gerne vil støtte mere i fremtiden. Jeg nævner lige kort Lemon Lua i mit indlæg med smykker. Indlægget kan i læse her.

Frederik IX Studios

Frederik IX Studio er et dansk brand og har super seje smykker med et råt udtryk. De har de ringe som i kan se på ovenstående billede som nok er dem der kendetegner dem. Jeg har dog kigget lidt på en af deres øreringe, da det jo er det jeg bruger og er mest interesseret i øjeblikket.

Kongstad Studio

Kongstad Studio producerer plakater og rammer som er FSC-certificeret. De har et specielt udtryk og det kan jeg rigtig godt lide. Jeg har selv en ramme derfra i sort træ til min plakat. Tjek deres smukke plakater ud. I kan også finde dem på deres instagram, hvor de også deler en masse.

Hvad man også kan gøre uden at bruge penge

Det kan jo godt blive dyrt i længden, hvis man skal blive ved med at støtte, og er vi jo sidst på måneden. Så heller ikke alle har penge nok i øjeblikket (mig) til at støtte alle virksomheder. Sustain Daily har givet deres forslag til, hvordan du ellers kan støtte uden at forbruge. Det betyder nemlig også rigtig meget for virksomheden.