Bæredygtighed

Basis garderoben alle har brug for, for at minimere tøjkriserne

En god basis garderobe kan for mange virke utrolig kedelig, fordi det er så simpelt. Men simpelt tøj kan altså en hel masse. Det kan nemlig sammensættes på alle måder, og kan parres med alt.

Min egen garderobe fylder ikke særlig meget, og farverne larmer heller ikke. Min garderobe er basisk og minimalistisk. Jeg mangler ikke mere end det. For bare nogle måneder siden var min garderobe fyldt med tøj, og jeg blev irriteret af at kigge på det. Jeg havde tøjkriser hver evig eneste dag, fordi jeg ikke kunne finde ud af, hvilket tøj jeg ville have på. Så manglede jeg den og den trøje, som ville være pænere til de her par bukser. Jeg ryddede derfor fuldstændig ud i min garderobe. Det hele blev pludselig mere overskueligt, og mine tøjkriser er næsten forsvundet, fordi mit udvalg altså er minimeret.

Da jeg ryddede ud i min garderobe valgte jeg at fokusere på, hvilke ting jeg virkelig følte mig tilpas i, og hvilke ting jeg ikke følte mig tilpas i. Det jeg ikke følte mig tilpas i, blev smidt direkte på genbrug, for så kan andre for gavn af det. Så lige nu har jeg så få basis ting, at det gør det nemmere at vælge noget at tage på, og jeg bruger ikke længere særlig meget tid på at tænke på, hvilket tøj jeg skal have på.

En god basis garderobe / en minimalistisk garderobe er også bæredygtigt. I hvert fald, hvis tøjet er god kvalitet, og derfor ikke skal skiftes ud så tit. Den billige basis garderobe er i virkeligheden den, der efterlader mest CO2, så hellere købe lidt dyrere tøj, så det holder bedre i længden.

Læs også: Bæredygtigt tøj

Basis trøjer

Jeg har nedenfor fundet nogle lækre items fra Organic Basics, som jeg synes hører til i en god basis garderobe. Jeg ejer dog ikke selv nogle af deres trøjer, men jeg har verdens bedste bh, som er derfra. Så det er bestemt et sted jeg i fremtiden vil anskaffe mig noget fra, fordi det er så god kvalitet. Organic Basics fokuserer også på bæredygtighed, så tøjet er produceret under ordentlig forhold, og i gode materialer.

Basis tøj fra Organic Basics

Hvid t-shirt / Sort T-shirt / Hvid langærmede / Sort Langærmede

Basis bukser

Nedenstående bukser fra weekday ejer jeg begge to, og jeg er så utrolig glad for dem. De sidder så godt, og er utrolig behagelige at have på. De sidder ikke helt tæt til benene, da det ikke er noget jeg føler mig tilpas i. Jeg vovede mig ud i at bestille dem på nettet, fordi jeg ikke lige bor i nærheden af en weekday, men det er ellers ikke lige noget jeg gør mig i. Bukser er svære at bestille hjem fra internettet, synes jeg, fordi der er så meget forskel i størrelser alt efter hvilken buks man ønsker. Men jeg passede dem helt perfekt, da jeg fik dem hjem. Bukserne passer nærmest til alt, og jeg har brugt dem begge til almindelig hverdagsbrug og også til finere brug med en skjorte, en top eller en blazer.

basis bukser fra Weekday

Blå Jeans / Sorte Jeans

Jeg føler mig mest tilpas i de neutrale basis farver og det neutrale tøj, så derfor ses jeg nærmest aldrig i andet. Men basis tøj kan bruges på utrolig mange måder. Fx bruger jeg sko og smykker til at pimpe lidt op i mine outfits, ellers synes jeg også at et monokromt outfit ser cool ud. Eksempelvis kan jeg godt finde på at tage mine sorte bukser på fra weekday og så en sort t-shirt også. Et helt sort outfit synes jeg nemlig ikke er kedeligt på nogle måder, og så er det jo et utroligt nemt lige at finde frem, hvis man ikke lige ved, hvad man skal have på. Et monokromt outfit kan selvfølgelig også være helt hvid, eller andre farver. Men det er også en måde at pimpe lidt op i et outfit.

Basis sko

basis sko fra Rezet Store

Asics Gel Kayano Black / Asics Gel Kinsei / New Balance 990 BlackNew Balance 990 Grey

Et par basis sko, der passer til alle salgs outfits kan man vidst ikke undvære i sin garderobe. Jeg har selv New Balance 990 i grå, og jeg går næsten ikke i andet. De er så utrolig behagelige, og man går så godt i dem. Jeg har derfor overvejet om jeg skulle anskaffe mig endnu et par i sort, eller om jeg skulle prøve dem fra Asics. Jeg er lidt vild med det der løbesko look og det lidt rå look som de nu har. Det er alle 4 sko i god kvalitet, og kan derfor holde i lang tid. Mine fra New Balance har holdt i snart 2 år, og kan sagtens tage 2 år mere. Det kræver selvfølgelig en lille vask en gang i mellem, men det er også nemt at klare med en børste.

Kunne i lide sådan et indlæg? Og hvad kunne i godt tænke jer at læse mere om? Jeg har utrolig mange ideer, men jeg vil rigtig gerne lige høre jeres mening også. Knus.