Bæredygtighed

Bæredygtighed med fokus på tøj

Designers Remix Sweatshirt

Bæredygtighed fylder ufattelig meget rundt omkring. Det er fordi det er på tide, at vi begynder at passe på vores kære planet. Bæredygtighed er en ting, vi som mennesker er nødt til at lægge mere og mere ind i vores hverdag. Vi skal ændre vores vaner, tage brug af genbrugelige ting i stedet for engangprodukter, og købe bæredygtigt. Jeg har tidligere skrevet et indlæg, hvor man som begynder kan få lidt hjælp til at komme i gang med bæredygtighed og hvor man kan hente hjælp til at ændre lidt på ens vaner. Jeg ved, at det kan være lidt af en jungle at finde rundt i. Så der står lidt om at komme i gang og hvilke ting man kan købe som en start.

At spare på plastikken er altså ikke den eneste ting vi kan gøre for at hjælpe klimaet. Vores store tøjforbrug har også en stor effekt. Så vi skal skære ned for vores tøj forbrug, gå tilbage i vores klædeskab og se, hvad der gemmer sig, i stedet for at købe nyt. Det ville helt sikkert være det sundeste for vores planet. Processen af tøj kræver meget energi, og det fører altså til en stor CO2-udledning. Men det hænder jo at man løber tør for et stykke tøj eller en trøje simpelthen er blevet så slidt, at den må smides ud. Her ville det være klogt at tænke på at skifte det gamle ud. Enten med at købe bæredygtigt, økologisk, tøj af bedre kvalitet eller genbrug. Bæredygtighed handler jo i bund og grund om kvalitet, om at lade en ting holde så længe som muligt, så man køber mindre i sidste ende.

Bæredygtigt tøj

De bæredygtige tøj brands har derfor fokus på at designe, så man har lyst til at bruge det igen og igen, og at det er produceret i ordentlig kvalitet, så det altså kan holde til at blive brugt mange gange. Jeg vil nedenfor nævne de bæredygtige firmaer, som jeg er meget interesseret i, og har fundet lidt ting og sager, som jeg godt kunne tænke mig at få fingrene i. Der er selvfølgelig mange andre fimaer også, og så er der flere og flere som tager mere og mere bæredygtighed ind i deres produktion.

Læs også: Bæredygtighed for begyndere

Tøj fra Aiayu

Bukser / Sweater med halskrave / Skjorte / Skjorte kjole

Jeg faldt over Aiayu på instagram, og undersøgte så deres hjemmeside. Aiayu har til formål at skabe designs som både er holdbare, ikke går af mode og sørger for produkterne produceres under ordentlig forhold i naturlige materialer og farver, og skaber også nye produkter af genbrug. De har også fokus på zero waste, og ser affald som en mulighed for at genbruge. Aiayu har utrolig mange og lækre ting på deres hjemmeside. Ovenfor på collagen ser i 4 af mine favoritter. Jeg er faldet pladask for de bukser på collagen, og venter kun på et godt øjeblik, hvor jeg selv synes jeg kan tillade mig at bestille dem hjem. Men lige nu er jeg i en periode, hvor jeg er lidt presset økonomisk, fordi jeg også snart skal flytte hjemmefra, og lige har betalt indskud. Egentlig er det jo heller ikke just nogle jeg mangler i garderoben, men pynte det vil de da.

Tøj fra Esmestudios

Skjortekjole / Skjorte / Lang strikket kjoleSweatshirt med høj hals

Esmestudios producerer under ordentlig forhold på certificerede fabrikker under de bedste betingelser for alle arbejdstagere. De tager brug af rene og kemiske frie stoffer, og de besøger regelmæssig alle leverandører og fabrikker, for at overvåge processen fra stof til et færdigt produkt. Esmestudio har mange lækre ting, og har ikke de dyre priser, som nogle bæredygtige brands har. Jeg er faldet lidt for de to kjoler, som er på collagen. Det er to kjoler, som både kan bruges med nylonstrømper eller almindelige cowboybukser under og så med en lækker strik udenover. Jeg synes nemlig det ser super smart ud med lag på lag.

Tøj fra Organic Basics

Turtleneck / Sports Bh / Hue af recycled cashmere / Leggings

Organic Basics er nok det bæredygtige brand, som jeg har kendt i længst tid, og jeg har efterhånden også nævnt det et par gange her på bloggen. Det kan i læse her, her og her. Jeg ejer selv lidt fra Organic Basics, og det er også noget jeg har brugt en del til gaver også, blandt andet min kæreste, som har været utrolig glad for det. Organic Basics producerer, som navnet indikerer, basics med fokus på at reducere deres miljøaftryk, og sørger for at produkterne produceres under ordentlig forhold med en ordentlig løn. Organic Basics startede med undertøj, og har senere udvidet med sportstøj og lidt til den kolde vinter også. Jeg ønsker mig utrolig meget noget af det sportstøj derfra. Det ser super behageligt ud, og kan også bruges til de mere afslappende dage.

Tøj fra Planet Nusa

Langærmet trøje med print / Sportstaske / Leggings / Sports Bh

Planet Nusa fokuserer som de andre brands på bæredygtighed, for at passe på og hjælpe planeten bedst muligt. De producerer blandt andet produkter af brugte fiskenet. Jeg har kigget på Planet Nusa længe, men har endnu ikke fået anskaffet mig nogle af deres produkter endnu. Men jeg har forelsket mig lidt i tasken, som både kan bruges på vej i fitnesscenteret, men altså også bringes med ned i indkøbscenteret. Den er nemlig så smart, fordi den kan lukkes sammen, og dermed kan varerene altså ikke falde ud.

Tøj fra Proem Parades

Strikket vest /Sort kjole / Bukser / Nederdel

Proem Parades har et fantastisk koncept, hvis jeg selv skal sige det. De prøver så vidt muligt at minimere deres affald ved kun at producere det, der er blevet bestilt. De afholder parader, for at møde deres publikum og oplyse og dem med historien om Proem Parades. De informerer oprindelsen af deres produkter og kan hjælpe den enkelte med at finde frem til det perfekte produkt. Derefter arbejde sig frem til en god og rimelig pris. De måler af, så tøjet bliver syet og passer lige præcis kun til dig. Derfor kan det altså godt tage op til en måned, før du modtager dit færdige produkt.

Proem Parades lægger meget fokus i, at deres produkter skal holde så længe som muligt. De giver derfor inspiration til, hvordan du passer på dit produkt bedst muligt. Derfor tænker de også meget på deres materialer, og farverne som de vælger at bruge. Proem Parades er noget jeg for nyligt har opdaget gennem instagram. Jeg må indrømme, at de fangede mig hurtigt på grund af deres koncept og kvalitet. De har super lækre ting, og jeg ville så gerne prøve at deltage i en af deres parader.