Bæredygtighed

Bæredygtighed samt tips til at blive mere bæredygtig

Bæredygtighed er blevet utrolig vigtig. Alle kender til det, og alle ved, at det er noget vi er nødt til at tænke på. Jeg vil med dette indlæg hjælpe dig, som har svært ved at starte.

Min start på bæredygtighed

Jeg var for ca. 2 måneder siden ude at rejse i halvanden måned. I den halvanden måned var jeg først i Vietnam og derefter Australien. I Vietnam så man intet om bæredygtighed, men derimod det modsatte. Gaderne flød nemlig med plastik, luftforureningen var høj og der var fyldt af motorcykler og biler overalt. Det satte virkelig sine spor i mig, og gav mig virkelig en øjenåbner for bæredygtighed. Australien tænker derimod på deres miljø og klima, og især lige der, hvor jeg befandt mig. Jeg befandt i en lille by, der hedder Exmouth. Exmouth har et fantastisk dyreliv og for at bibeholde det, er de jo nødt til at tænke på miljøet og klimaet. De havde butikker med løsvægt, hvor du kunne medbringe din egen beholder, selv tilføje det ønskede. Så betalte man for, hvor meget man havde puttet i sin bøtte. Så havde de selvfølgelig også lidt butikker, hvor de blandt andet solgte genanvendelige materialer.

Generelt om bæredygtighed

Bæredygtighed er med tiden blevet et utroligt vigtigt ord, men er samtidig også et meget stort ord, fordi bæredygtighed er rigtig mange ting. Bæredygtighed handler om at spare og genanvende. Det handler om at spare på plastikken, altså fx bruge et net til at handle ind eller bruge sugerør af bambus eller metal, som kan genanvendes i stedet for engangsugerørene. Det handler også om at mindske vores CO2-forbrug, som fx at tage cyklen på arbejde eller til skole i stedet for bilen, skære ned på kødforbruget, shoppe og rejse mindre og spare på strømmen og varmeforbruget.

Men det er alt sammen selvfølgelig ikke noget man bare lige gør fra den ene dag til den anden. Jeg er heller ikke selv den bedste til det. Men jeg arbejder hele tiden på at forbedre mig, og det er noget man kan tage i sit eget tempo. For selvfølgelig kan det hænde at indkøbsnettet ikke lige kom med, da man skulle handle, og derfor er nødt til at skulle købe en plastikpose, men så lærer man af sine fejl, og så husker man nettet næste gang man skal handle.

Læs også: Bæredygtigt tøj

Dette indlæg skulle gerne kunne hjælpe dig lidt på vej mod en mere bæredygtig hverdag. Det er ikke altid lige nemt at komme i gang, derfor vil jeg gerne hjælpe jer lidt på vej.

Alternativer til bæredygtighed

En god start ville være at anskaffe sig et indkøbsnet som man kan bruge, når man fx skal handle ind, så man slipper for at købe en plastikpose.
ØkofamilienOrganic Basics & Planetnusa

Sugerør lavet af enten bambus eller metal, så de kan genbruges, og ikke bare smides ud efter brug, som plastiksugerørene. Sugerørne kan bruges til at tage med i tasken, så du undgår plastiksugerørne, når du er ude, eller bare hjemme til privat brug i iskaffe, smoothie, drinks og mm.
– Økofamilien: metal & bambus

En kaffekop til når du køber togo kaffe.
Bahne & Eva Solo

Cotton wraps er jeg selv lige begyndt at bruge til mine mange madpakker, som jeg jo skal have med på job hver dag. Det er super smart, og sparer dig altså for så utrolig meget affald. De kan bruges både til madpakken eller til at sætte over en skål af rester til køleskabet.
Haps Nordic

En flaske til vand af metal – sparer dig for de mange plastikflasker som man altid kommer til at købe. En genbrugelig vandflaske er altså smart, og du sparer også penge ved det. Jeg købte selv en i Australien, som jeg er blevet utrolig glad for.
Organic Basics & Pureosophy

Et lille net til grøntsagerne, så du slipper for de små plastikposer.
– Pureosophy

Genanvendelig alternativ til vatrondeller.
Pureosophy

Bambus tandbørste fra Organic Basics.
Organic Basics

Jeg håber i kunne bruge disse tips til noget, og lad mig endelig vide, hvad i gør, for at gøre jeres hverdag lidt mere bæredygtig.