Guide

Asiatiske take-away steder og restauranter i Aalborg

Den store asiatiske spiseguide for Aalborg (8 steder du skal kende til)

Denne guide har været længe undervejs. Vil gerne poste lidt flere spiseguides her fra Aalborg, har lidt flere i tankerne. Nogen ønsker?

Jeg har længe spekuleret på at inddrage jer lidt mere i spisesteder/restauranter rundt i Aalborg. Jeg spiser meget ude og får meget take-away og asiatisk er helt sikkert min favorit. Jeg bliver aldrig skuffet.

Pho Saigon

Første på listen er selvfølgelig, Pho Saigon. Det er den eneste af de asiatiske restauranter i Aalborg, hvor fokusset kun er på vietnamesiske retter. Pho Saigon laver de lækreste nudelsupper, også kaldt Pho, der klart er min favorit. I Vietnam bruger de mange friske krydderier, der giver en fantastisk smag, blandt andet frisk koriander, som jeg ikke kan få for meget af. Jeg elsker det. Báhn Mí er også en favorit, som er en lille sandwich til den lille sult. Min kæreste og hans familie er vietnamesere, derfor har jeg også fået en helt anden kærlighed til vietnamesisk mad. Det er godt nok min yndlings spise.

Læs også: Droppet ud af mit studie, hvad vil jeg nu?

Yummi Sushi

Yummi Sushi sælger ikke bare sushi, men også ramen. Ramen er blevet meget populært og har 7 forskellige varianter med enten svinekød eller kylling. Alle sammen er super lækre. På menuen sælger de også Bao og Wantans hver for sig. Hvoraf Bao er en god sidesnack. Bao er en speciel dej, med svinekød, hoisinsauce, syltede agurker og peanuts, hvilket giver både det søde, det sure og det salte og kan helt klart anbefales. Som navnet indikerer, sælger de selvfølgelig også sushi. De har selv sammensat menuer, der gør det nemmere at vælge mellem alt deres sushi, de udbyder. Har man favoritter, har man dog også mulighed for at udvælge enkelte slags.

Esaan

Esaan giver en autentisk madoplevelse fra Thailand. De har et stort udvalg af retter fra Thailand og er et sted, man gerne vender tilbage til igen og igen. De har både retter med suppe, nudler og risretter. Retterne er et strejf af Thailands fantastiske madunivers, hvor råvarer og smag er i fokus. Der er noget for enhver smag. Der findes både de klassiske thairetter som Panang med ris og Pad thai, som kan være gode at starte med, hvis man er ny i den thailandske madkultur. Esaan giver mulighed for, at du selv kan vælge, hvilken slags kød/protein du ønsker, om du er til kylling, oksekød eller mere til tofu.

Mik Mik

Mik Mik har fået en heldig placering i Reberbansgade. Hos Mik Mik kan man sammensætte sin egen menu. De har både single menu, der består af en forret og en hovedret, samt parmenu og familiemenu. Til forret kan man få deres fantastiske Pad Thai forårsruller og til hovedret har de 10 forskellige retter at vælge i mellem. Alle deres retter kan laves vegetariske og man kan selv få lov at bestemme, hvor stærk retten skal være. På menukortet har de retter som pad thai og grøn karry med kylling, der nok er de mest kendte thailandske retter, men de har også musman karry, hvor der både er kartoffel, peanuts og cashewnødder tilføjet til retten sammen med kylling og kokosmælken. Det giver så god en smag og konsistens med både kartofler og nødder.

Bollywood

Bollywood har et stort udvalg, både forretter, hovedretter og dessert. Til deres hovedretter bestiller man selv risen med ved siden af. Alternativt kan man supplere med eksempelvis naan- eller fladbrød. Det koster 19 kroner, så man kan eventuelt koge risene selv, hvis man har brug for noget budget venlig takeaway. Brødet kan helt klart anbefales og er et perfekt supplement til deres retter. De har retter som dahl, chicken tikka masala og butter chicken, der nok er de mest kendte fra det indiske køkken. Dem laver de rigtig godt, og de kan varmt anbefales.

Catch sushi bar

Catch sushi bar er ligger inde midt i Aalborg ved Vesteraa. De serverer sushi ad libitum og lækre drikkevarer og drinks. Udover Sushi kan man på Catch også få smag på andre ting fra det asiatiske køkken. De har blandt andet Gyoza, Tom yum suppe, forårsruller, Tempura rejer, lammekølle, risruller og meget mere. Catch er en klart en restaurant jeg kan anbefale. De har kvalitetssushi og du kan bestille alt det du vil, så sørg for at være meget sulten, når du møder op. Jeg har selv besøgt restauranten nogle gange og vender oftest tilbage, hvis lysten er til sushi eller jeg har besøg af veninder eller familie.

Nam

Nam er en restaurant jeg endnu ikke har fået besøg. Den står på listen over restauranter jeg gerne vil besøge. Deres koncept er, at du bestemmer, hvor mange serveringer 10 eller 15, hvor kokken bestemmer menuen, ellers kan du vælge imellem deres små retter, hvor de anbefaler 3-5-retter for, at det passer til et måltid. Jeg glæder mig til at få det prøvet.

I kan også følge med på min profil på Instagram. Jeg har lavet et højdepunkt over spisesteder i Aalborg. Min kæreste og jeg har nemlig lavet en liste over restauranter i Aalborg som vi gerne vil besøge.

Knus