Bæredygtighed med fokus på tøj

Tre opskrifter jeg gerne vil prøve

Banh Xeo (Vietnamesisk pandekage)

Jeg har altid elsket mad, men det er først nu, at jeg begynder at interesserer mig for selv at eksperimenterer med det. Jeg læser selv utrolig mange madblogs og det er noget jeg faktisk altid har interesseret mig for. Det er bare min mor jeg har sat igang med at lave de opskrifter jeg gerne ville prøve, i stedet for selv at gøre det. Hun elsker heldigvis at eksperimenterer ligeså meget som jeg, så for hende var det intet problem at prøve lidt forskelligt af. Min lyst til at selv at lave mad og eksperimentere med det, er nok især opstået efter mit nørderi med surdej. Så fandt jeg ud af, at jeg nok egentlig ikke er så dårlig i et køkken som jeg lige har gået og troet.

Men ovenstående billede har jeg selv taget, da jeg var i Vietnam tilbage i August. Vietnamesisk mad generelt, er noget jeg elsker utrolig højt, og Banh Xeo er især en af grundene til det. Det er simpelthen en sprød æggepandekage med rejer, bønnespirer og diverse andre ting og sager i. Den spiser man med et salatblad udenom og så dyppes den i fiskesaucen. Mums. Nogle vietnamesere bruger også rispapir til at folde om pandekagen, men jeg synes nu det er bedst med salatbladene. Da jeg fandt opskriften på Stonemuse´s blog, blev jeg hurtigt enig med mig selv om, at det altså var en ting jeg ville prøve en dag, så min familie og venner også kan smage, hvor lækkert det er.

Syltede rødløg og agurker

Jeg elsker simpelthen alle syltede ting. Det smager så godt til næsten alt, og kan altså pimpe lidt op i mange retter. Det er heldigvis en ting, der ikke er så svær at lave, og tager heller ikke lang tid. Så det bliver helt klart en ting, der kommer til at være fast i køleskabet i vores lejlighed.

Surdejsrugbrød

Nu har jeg efterhånden lavet både surdejsboller og surdejsbrød nogle gange, men mit næste mål, er altså at kaste mig ud i rugbrøddet. Jeg forestiller mig det smager lidt ekstra lækkert, fordi det er hjemmebag, og så ville det da være en luksus, at man var fri for at købe rugbrød i supermarkedet. Jeg har endnu ikke fået det gjort, da jeg mangler lidt udstyr til det, både det rigtige mel og så en bageform til at have selve rugbrøddet i. Der har jeg kigget lidt på denne her. Cathrine Brandt inspirerer mig utrolig meget, hvad angår surdej, og for 2 uger siden modtog jeg hendes helt nye surdejsbog. Det er en fuldstændig fantastisk bog med alle opskrifter til hvordan du bager brød, boller, rugbrød, pizza, pitabrød og ja alt hvad man kan bage med surdej. Jeg glæder mig utrolig meget til at flytte i min nye lejlighed, hvor jeg rigtig kan eksperimentere med en hel masse opskrifter. Jeg er lidt spændt på om min lyst til at lave mad fortsætter når jeg flytter. Det bliver jo lidt af en omvæltning, fordi jeg skal lave alle måltider selv. Så bliver alle måltider nok ikke lige spændende.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bæredygtighed med fokus på tøj